Wrap z musem ze śliwki kalifornijskiej, komosą ryżową i kurczakiem
Składniki
- 2 pełnoziarniste tortille pszenne
- 4 łyżki gęstego jogurtu greckiego
- 2 łyżki musu ze śliwki kalifornijskiej (5 śliwek kalifornijskich – ok. 50g + 2 łyżki wody)
- 100g piersi z kurczaka grillowanej z ziołami
- 1 łyżka pestek słonecznika
- Garść liści rukoli
- 1 pomidor malinowy
- Sól, pieprz do smaku
DIRECTIONS
Dzień wcześniej należy ugrillować pierś z kurczaka i ugotować komosę.
Pierś z kurczaka kroimy w paseczki. Pomidora myjemy i kroimy w ósemki. W niewielkim pojemniku blendujemy śliwki kalifornijskie z wodą.
Sos:
Mus ze śliwek mieszamy z jogurtem greckim. W misce mieszamy dokładnie kurczaka, komosę i sos. Na tortillę wykładamy liście rukoli, nadzienie z komosy i ósemki pomidora. Posypujemy nasionami słonecznika, oprószamy solą i pieprzem. Zawijamy.