Przepisy

Wrap z musem ze śliwki kalifornijskiej, komosą ryżową i kurczakiem

Wrap z musem ze śliwki kalifornijskiej, komosą ryżową i kurczakiem
  • 00:15
  • 2

Składniki

2 pełnoziarniste tortille pszenne
1/3 szkl. suchej, czerwonej komosy ryżowej
4 łyżki gęstego jogurtu greckiego
2 łyżki musu ze śliwki kalifornijskiej (5 śliwek kalifornijskich – ok. 50g + 2 łyżki wody)
100g piersi z kurczaka grillowanej z ziołami
1 łyżka pestek słonecznika
Garść liści rukoli
1 pomidor malinowy
Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Dzień wcześniej należy ugrillować pierś z kurczaka i ugotować komosę.

Pierś z kurczaka kroimy w paseczki. Pomidora myjemy i kroimy w ósemki. W niewielkim pojemniku blendujemy śliwki kalifornijskie z wodą.

Sos:

Mus ze śliwek mieszamy z jogurtem greckim. W misce mieszamy dokładnie kurczaka, komosę i sos. Na tortillę wykładamy liście rukoli, nadzienie z komosy i ósemki pomidora. Posypujemy nasionami słonecznika, oprószamy solą i pieprzem. Zawijamy.