tapioka-kokosowo-śliwkowa
tapioka-kokosowo-śliwkowa

Tapioka kokosowo-śliwkowa

Składniki

  • 1/2 szklanki tapioki
  • 2-3 łyżki syropu z agawy
  • kilka listków werbeny
  • 100 g śliwki kalifornijskiej
  • 1 twarda gruszka
  • 1 łyżeczka pasty z wanilii
  • bratki do dekoracji

DIRECTIONS

Tapiokę zalewamy mlekiem kokosowym, dodajemy poszatkowaną werbenę i odstawiamy na 2h. W tym czasie kroimy drobno śliwki i gruszki. Do tapioki dodajemy syrop z agawy i pastę z wanilii i podgrzewamy ok 15-20 minut aż kulki zrobią się szkliste. Połowę masy z tapioki przelewamy do szklaneczek, do drugiej połowy dodajemy śliwki i gruszki. Mieszamy dokładnie i rozlewamy na białą porcję tapioki. Dekorujemy listkami werbeny i bratkami. Podajemy na ciepło lub na zimno.

Autor

Marieta Marecka