Czekolada Fudge Cake
Czekolada Fudge Cake

Niskotłuszczowe brownie mocno czekoladowe

Składniki

  • 225 ml wody
  • 3 ubite białka jaj
  • 1,5 łyżeczki pasty waniliowej
  • 150 g mąki pszennej
  • 200 g cukru
  • 75 g kakao
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,25 łyżeczki sody
  • 0,25 łyżeczki soli

DIRECTIONS

Rozgrzej piekarnik do 180°. Posmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia formę  o wymiarach 25,5 cm x 16 cm. Zmiksuj razem wodę, puree z suszonych śliwek, ubite białka jaj i pastę waniliową, aż uzyskasz gładki i lekki wygląd. Dodaj pozostałe składniki ciasta i dokładnie wymieszaj. Rozprowadź mieszaninę w formie. Piecz przez około 40 minut. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Teraz przygotuj lukier. Zmiksuj cukier, kakao i  mleko, aby uzyskać gładka masę. Rozłóż na schłodzonym cieście. Pokrój ciasto na kwadraty.