Niskotłuszczowe brownie mocno czekoladowe
Składniki
- 225 ml wody
- 3 ubite białka jaj
- 1,5 łyżeczki pasty waniliowej
- 150 g mąki pszennej
- 200 g cukru
- 75 g kakao
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,25 łyżeczki sody
- 0,25 łyżeczki soli
DIRECTIONS
Rozgrzej piekarnik do 180°. Posmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia formę o wymiarach 25,5 cm x 16 cm. Zmiksuj razem wodę, puree z suszonych śliwek, ubite białka jaj i pastę waniliową, aż uzyskasz gładki i lekki wygląd. Dodaj pozostałe składniki ciasta i dokładnie wymieszaj. Rozprowadź mieszaninę w formie. Piecz przez około 40 minut. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Teraz przygotuj lukier. Zmiksuj cukier, kakao i mleko, aby uzyskać gładka masę. Rozłóż na schłodzonym cieście. Pokrój ciasto na kwadraty.