Krem kanapkowy czekoladowo-śliwkowy

- Preparation time: 00:20
- Servings:
Składniki
1szklanka | mleka |
6łyżek | mleka w proszku |
100g | gorzkiej czekolady |
1szklanka | śliwek kalifornijskich |
wrzątek |
Przygotowanie
Śliwki kalifornijskie wkładamy do misy blendera i zalewamy wrzątkiem tak, żeby je dokładnie przykrywał. Odstawiamy. Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy mleko w proszku i połamaną na kawałki gorzką czekoladę. Ciągle mieszając doprowadzamy wszystko do wrzenia. Odcedzamy śliwki. Do blendera wlewamy połowę mleka z czekoladą, które podgrzewaliśmy w garnuszku. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Ostrożnie otwieramy blender. Masę śliwkową z blendera dodajemy do mleka, które pozostało w rondelku. Mieszamy. Przekładamy do słoiczka i studzimy. Przechowujemy w lodówce.