Koktajl ze szpinaku, kaszy jaglanej i śliwek kalifornijskich

Porcje: 2czas przygotowania: 10 min czas gotowania: 15 min kasza

Składniki

  • Kubek ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 garści szpinaku baby
  • 300 ml mleka migdałowego lub innego mleka
  • 8-10 śliwek kalifornijskich
  • 4-6 truskawek, świeżych lub mrożonych

DIRECTIONS

Przygotowujemy kaszę jaglaną i wodę, proporcje 1:1. Kaszę zalewamy wodą i na wolnym ogniu gotujemy do momentu wygotowania wody. Garnek z kaszą pozostawiamy pod przykryciem do wystygnięcia.

Kaszę jaglaną, szpinak, śliwki kalifornijskie i truskawki przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy mleko migdałowe. Całość miksujemy rączką blenderową na jednolitą masę. Śliwki kalifornijskie są naturalnie słodkie, z powodzeniem zastąpią cukier w tym przepisie.