Koktajl ze szpinaku, kaszy jaglanej i śliwek kalifornijskich
Porcje: 2czas przygotowania: 10 min czas gotowania: 15 min kasza
Składniki
- Kubek ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 garści szpinaku baby
- 300 ml mleka migdałowego lub innego mleka
- 8-10 śliwek kalifornijskich
- 4-6 truskawek, świeżych lub mrożonych
DIRECTIONS
Przygotowujemy kaszę jaglaną i wodę, proporcje 1:1. Kaszę zalewamy wodą i na wolnym ogniu gotujemy do momentu wygotowania wody. Garnek z kaszą pozostawiamy pod przykryciem do wystygnięcia.
Kaszę jaglaną, szpinak, śliwki kalifornijskie i truskawki przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy mleko migdałowe. Całość miksujemy rączką blenderową na jednolitą masę. Śliwki kalifornijskie są naturalnie słodkie, z powodzeniem zastąpią cukier w tym przepisie.