Frittata z karmelizowaną cebulą i śliwką kalifornijską
Składniki
- 4 pokrojone śliwki kalifornijskie
- 1 średni ziemniak, pokrojony w kostkę o grubości 1 cm i ugotowany na parze
- 1/2 papryczki chilli drobno pokrojonej
- 3 duże jajka
- garść posiekanej kolendry
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól, pieprz
DIRECTIONS
Podgrzej piekarnik do 160 ° C. Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną cebulę i smaż na średnim ogniu do ciemnobrązowego karmelowego koloru. Dodaj pokrojone suszone śliwki i chili, ziemniaki i garść posiekanej kolendry. Dobrze wymieszaj i dopraw. Zdejmij z ognia i schłódź przez kilka minut.
Ubij jajka i przypraw. Dodaj je do masy cebulowej i smaż na małym ogniu, aż jajka zaczną się ścinać. Umieścić masę w piekarniku na kolejne 4 minuty.
Podawaj z sałatką z pomidorów i szalotki.