Moroccan Flatbread
Moroccan Flatbread

Flatbread z serem halloumi i śliwką kalifornijską

Składniki

  • 1 duży flatbread (chleb marokański)
  • 1 cytryna
  • 1 czerwona cebula
  • 1 papryczka chilli
  • 2 brzoskwinie
  • 1 mango
  • 80g śliwek kalifornijskich
  • 1 limonka
  • 1 pęczek cebulki szczypiorowej
  • 1 opakowanie halloumi (sera owczego)
  • 1/2 granata
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 garść świeżej kolendry

DIRECTIONS

Flatbread to chrupiący chlebek marokański. Spróbuj wersji ze śliwką kalifornijską i serem owczym!

Wymieszaj sok z cytryny i pastę z harissą i rozprowadź równomiernie na chlebie. Pokrój czerwoną cebulę tak cienko, jak to możliwe i umieść w misce. Pokrój brzoskwinie, mango, papryczkę chilli i cebulę, a następnie dodać do reszty składników, aby stworzyć pyszną sałatkę.

Pokrój ser owczy (halloumi) i posmaruj odrobiną oliwy z oliwek, a następnie grilluj ją przez 3-4 minuty z każdej strony, aż będzie złoty.

Teraz podpiecz chlebek w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 ° C przez 10 minut.

Na gorący chleb nałóż sałatkę i ser owczy. Posyp całość nasionami granatu i skrop sokiem z limonki, ozdób liśćmi kolendry.

Podawaj z jogurtem greckim i ćwiartkami cytryny.