Flatbread z serem halloumi i śliwką kalifornijską
Składniki
- 1 duży flatbread (chleb marokański)
- 1 cytryna
- 1 czerwona cebula
- 1 papryczka chilli
- 2 brzoskwinie
- 1 mango
- 80g śliwek kalifornijskich
- 1 limonka
- 1 pęczek cebulki szczypiorowej
- 1 opakowanie halloumi (sera owczego)
- 1/2 granata
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 garść świeżej kolendry
DIRECTIONS
Flatbread to chrupiący chlebek marokański. Spróbuj wersji ze śliwką kalifornijską i serem owczym!
Wymieszaj sok z cytryny i pastę z harissą i rozprowadź równomiernie na chlebie. Pokrój czerwoną cebulę tak cienko, jak to możliwe i umieść w misce. Pokrój brzoskwinie, mango, papryczkę chilli i cebulę, a następnie dodać do reszty składników, aby stworzyć pyszną sałatkę.
Pokrój ser owczy (halloumi) i posmaruj odrobiną oliwy z oliwek, a następnie grilluj ją przez 3-4 minuty z każdej strony, aż będzie złoty.
Teraz podpiecz chlebek w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 ° C przez 10 minut.
Na gorący chleb nałóż sałatkę i ser owczy. Posyp całość nasionami granatu i skrop sokiem z limonki, ozdób liśćmi kolendry.
Podawaj z jogurtem greckim i ćwiartkami cytryny.