Południowokoreańscy konsumenci mają wysoką świadomość zdrowia, a dzięki popularności wartościowych i funkcjonalnych produktów żywnościowych, śliwki kalifornijskie - naturalny produkt o licznych korzyściach zdrowotnych - są dobrze dostosowane do potrzeb i oczekiwań konsumentów z Korei Południowej. 

Popularne zastosowania

Z suszonych śliwek kalifornijskich produkowane są różne rodzaje napojów korzystnych dla zdrowia jelit i o niskiej zawartości kalorycznej. Naturalna słodycz i bogactwo składników odżywczych, jak również korzyści zdrowotne suszonych śliwek kalifornijskich dla przewodu pokarmowego, są ważnymi czynnikami, dla których firmy spożywcze wybierają śliwki kalifornijskie – zwłaszcza w branży napojów.

Wydarzenia lokalne

Seminaria edukacyjne, prowadzone we współpracy ze szpitalami, społecznościami internetowymi i mediami skierowane do przyszłych matek i osób starszych. Na seminariach przedstawiane są korzyści zdrowotne z konsumpcji śliwek kalifornijskich.

Seminaria o tematyce zdrowia dla osób starszych z Joongang Media

Seminaria o tematyce zdrowia dla przyszłych matek ze Społecznością Mam

Znaczenie kulturowe

Południowi Koreańczycy są stosunkowo otwarci na dyskusję na temat zdrowia przewodu pokarmowego i dzielenie się swoimi doświadczeniami z korzystania z funkcjonalnej żywności jaką stosują dbając o zdrowie jelit. Przyszłe mamy i matki małych dzieci zazwyczaj unikają przyjmowania leków i aktywnie dzielą się informacjami na temat korzyści z włączenia śliwek kalifornijskich do diety ich rodzin.

Wiele kobiet z Korei Południowej bardzo dba o utrzymanie szczupłej sylwetki. Od niedawna nie tylko kobiety, ale także mężczyźni dbający o zdrowie poszukują diet, które pomagają im utrzymać ciało w dobrej formie. Dlatego coraz więcej młodych konsumentów z Korei Południowej spożywa śliwki kalifornijskie.