Sprytne zastosowanie w szkolnym menu - śliwki kalifornijskie są zdrową, naturalną przekąską i dają możliwość poprawy ogólnych walorów odżywczych oraz smaku serwowanych potraw.

Wysokoenergetyczne i poręczne suszone śliwki kalifornijskie są pełne błonnika, co sprawia, że stanowią wygodną przekąskę o każdej porze dnia. Puree z suszonych śliwek może być stosowany jako substytut tłuszczu i pomaga zmniejszać zawartość cukru w wypiekach, zachowując ich smak. Stosowane do przetworzonego mięsa, na przykład kiełbas, gotowanych hamburgerów, pasztecików z indyka i szarpanego mięsa, suszone śliwki pomagają zachować mięsistą soczystość i atrakcyjność dania.

Kierownicy szkolnych stołówek mogą wykorzystać różne produkty z suszonych śliwek, w tym całe śliwki suszone bezpestkowe, puree z suszonych śliwek i mieszanki studenckie zawierające suszone śliwki i inne suszone owoce i orzechy.

Dowiedz się więcej z naszej strony internetowej zawierającej informacje o produkcie i biuletynu technologicznego przedstawiającego specyfikację wyrobu.