Suszone śliwki kalifornijskie zapewniają ponadto świeży, słodki i aksamitny smak w przeciwieństwie do innych suszonych śliwek oferowanych na świecie. Charakteryzują się zaskakującą wszechstronnością jako składnik wielu potraw, od słodkich po pikantne, od śniadania i lunchu po kolację. Są dostępne w całości, siekane i krojone w kostkę, a także w kawałkach, w formie puree, pasty, koncentratu, soku i sproszkowanej do wielu pysznych zastosowań.   

LICZNE KORZYŚCI SUSZONYCH ŚLIWEK 

Suszone śliwki kalifornijskie są idealnym produktem dla każdej wielkości firm branży gastronomicznej. Oto kilka powodów, dla których warto wybrać śliwki kalifornijskie jako dodatek do menu:

  • Długi termin przydatności do spożycia
  • Świeży i słodki smak
  • Niezawodna jakość
  • Bogaty, aksamitny smak
  • Urozmaicony smak wytrawnych i słodkich potraw
  • Nuta smakowa umami
  • Zachowana wilgotność wypieków
  • Pożywna alternatywa dla sztucznych składników
  • Doskonała trwałość – idealne do zastosowań w cateringu i bufetach

Dowiedz się więcej