Wrap z musem ze śliwki kalifornijskiej, komosą ryżową i kurczakiem

Składniki

  • 2 pełnoziarniste tortille pszenne
  • 4 łyżki gęstego jogurtu greckiego
  • 2 łyżki musu ze śliwki kalifornijskiej (5 śliwek kalifornijskich – ok. 50g + 2 łyżki wody)
  • 100g piersi z kurczaka grillowanej z ziołami
  • 1 łyżka pestek słonecznika
  • Garść liści rukoli
  • 1 pomidor malinowy
  • Sól, pieprz do smaku

DIRECTIONS

Dzień wcześniej należy ugrillować pierś z kurczaka i ugotować komosę.

Pierś z kurczaka kroimy w paseczki. Pomidora myjemy i kroimy w ósemki. W niewielkim pojemniku blendujemy śliwki kalifornijskie z wodą.

Sos:

Mus ze śliwek mieszamy z jogurtem greckim. W misce mieszamy dokładnie kurczaka, komosę i sos. Na tortillę wykładamy liście rukoli, nadzienie z komosy i ósemki pomidora. Posypujemy nasionami słonecznika, oprószamy solą i pieprzem. Zawijamy.

 

Autor

Barbara Dąbrowska

Barbara Dąbrowska