Przepisy

Śliwkowe masło orzechowe

Śliwkowe masło orzechowe
  • 00:10
  • 1 słoik

Składniki

200g prażonych niesolonych fistaszków
1 łyżka oleju kokosowego
100g śliwki kalifornijskiej
1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie

Śliwki kalifornijskie włóż do garnka i zalej wodą. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Odcedź. Do malaksera wrzuć orzechy, olej kokosowy, śliwki i cynamon. Miksuj około 5 minut, aż powstanie jednolita masa. Gotowe masło przełóż do słoiczka. Podawaj z krakersami, paluszkami lub pieczywem.

Crust and Dust
Autor

Crust and Dust

Miłośniczka podlaskiej kuchni i kawy. Nałogowa kolekcjonerka książek kucharskich, foremek do pierniczków i pustych słoików, które w odpowiednim czasie zapełnia konfiturami.