Razowa kasza kuskus z orzechami i śliwkami kalifornijskimi

Składniki

  • ½ szklanki suchej, razowej kaszy kuskus
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • ¼ szklanki orzechów macadamia
  • ¼ szklanki orzechów nerkowca
  • ½ szklanki gęstego jogurtu bałkańskiego
  • . skórka z ½ cytryny
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka jagód goji
  • 2 łyżki oleju kokosowego

DIRECTIONS

Śliwki kroimy drobniej i mieszamy z ksylitolem, jagodami goji i suchą kaszą. Zalewamy całość wrzątkiem na wysokość ok. 1 cm ponad zawartość miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 8 minut. W tym czasie kroimy drobniej orzechy i krótko prażymy je na suchej patelni. Cytrynę sparzamy, ścieramy z niej skórkę i wyciskamy sok. Łączymy skórkę, sok z jogurtem i schładzamy. Kaszę mieszamy z olejem kokosowym i orzechami. Podajemy z jogurtem cytrynowym.

Autor

Marieta Marecka