Przepisy

Koktajl ze szpinaku, kaszy jaglanej i śliwek kalifornijskich

Koktajl ze szpinaku, kaszy jaglanej i śliwek kalifornijskich
  • 00:15 kasza 00:10 koktajl
  • 2

Składniki

Kubek ugotowanej kaszy jaglanej
2 garści szpinaku baby
300ml mleka migdałowego lub innego mleka
8-10 śliwek kalifornijskich
4-6 truskawek, świeżych lub mrożonych

Przygotowanie

Przygotowujemy kaszę jaglaną i wodę, proporcje 1:1. Kaszę zalewamy wodą i na wolnym ogniu gotujemy do momentu wygotowania wody. Garnek z kaszą pozostawiamy pod przykryciem do wystygnięcia.

Kaszę jaglaną, szpinak, śliwki kalifornijskie i truskawki przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy mleko migdałowe. Całość miksujemy rączką blenderową na jednolitą masę. Śliwki kalifornijskie są naturalnie słodkie, z powodzeniem zastąpią cukier w tym przepisie.